بسته بندی چای در انواع کارتنی و مقوایی به تولید میرسد. توجه داشته باشید که مدل های مقوایی معمولا برای وزن های کمتر از ۲ کیلو استفاده میشوند و برای حجم های بالاتر بهتر است از بسته بندی کارتنی استفاده شود.
انواع بسته بندی مناسب برای چای کدامند؟
بسته بندی چای اول از همه باید بتواند از محصول به خوبی نگهداری کند و بعد از آن با طراحی های خاص و زیبایی که دارد موجب فروش بیشتر گردد. بسته بندی های بسیاری در بازار داخل و صادراتی تولید میشوند اما بهترین پک هایی که میتوان برای چای استفاده نمود، جعبه مقوایی یا کارتنی است.
جعبه های مقوایی چای با مقوای پشت طوسی یا ایندربرد گرماژ بالا قابل تولید میباشند. از آنجایی که چای در دسته مواد غذایی قرار میگیرد، بهتر است ساخت آنان از مقوای ایندبرد که نسبت به سایرین بهداشتی تر است استفاده شود.
چای یک نوشیدنی بسیار پر مصرف در ایران است، از این رو برندهای مختلفی در این حوزه فعالیت میکنند. اگر دقت کرده باشید فضای خرید و فروش چای رقابتی بوده و تولیدکنندگان آن سعی دارند بهترین و با کیفیت ترین تولیدات چای را وارد بازار کنند، این قاعده در بسته بندی آنان نیز مستثنی نیست.
برندهای معروف برای شناخته شدن کالاهایشان در بازار داخل و خارج از هر شیوه تبلیغاتی استفاده میکنند که به صرفه ترین آن، تولید بسته بندی های جذاب چای میباشد.
در نظر داشته باشید برندی میتواند در این میدان رقابتی موفق شود که برای تولید بسته بندی های کالاهای خود هزینه کند و از بهترین متریال و طراحی ها بهره مند شود.
طراحی جعبه چای چقدر در برندینگ آن تاثیر دارد؟
همانطور که اشاره شد، چای در ایران بازار داغ رقابتی دارد و تولید کنندگانی که بخواهند سهل انگاری کنند یا موضوع را جدی نگیرند به قول معروف از قافله عقب می افتند.
طراحی بسته بندی چای در شناخته شدن برند بسیار تاثیر دارد. اگر دقت کرده باشید رنگ و طرحی که روی جعبه های چای چاپ شده باشد از دور هم نشان دهنده آن برند است.
بسته بندی های چای را میتوان در دو مدل کارتنی و جعبه مقوایی تولید کرد که جعبه های مقوایی تا وزن ۱ کیلو را پوشش میدهند ولی کارتن چای تا ۱۰ کیلو را میتواند تحمل کند. جعبه های مقوایی تنها با چاپ افست امکان پذیر است اما برای بسته بندی های کارتنی را میتوان در دو نوع لمینتی و فلکسویی تولید نمود.
در حال حاضر چای در انواع بسته بندی فله ای به فروش میرسد. خرید چای فله ای که در هر صورت کار درستی نمیباشد مگر آنکه بسته بندی مناسبی برای آن در نظر بگیرند. جعبه های مقوایی برای وزن های ۵۰۰ گرم تا ۱ کیلو تولید میشوند و جعبه های کوچکتر را میتوان برای چای کیسه ای یا همان تی بگ ها در نظر گرفت.
مدل این جعبه ها اکثرا به شکل ته قفلی میباشد که اول چای را درون یک پاکت کاغذی می ریزند و سپس در جعبه مقوایی قرار میدهند. اگر به شکل ظاهری بسته بندی های چای دقت کرده باشید، برتری خاصی دارند که این نشان دهنده آن است که سلفون براق کار شده است.
طلاکوبی، برجسته سازی، یووی موضعی و دیگر المان ها از جمله فاکتورهای میباشند که میتوان برای جذابیت ظاهری به جعبه چای اضافه کرد.
چگونگی محاسبه قیمت بسته بندی چای!
بهتر است بدانید که هرچه بیشتر از عناصر زیبایی مثل سلفون، یووی، طلاکوبی، برجسته سازی و غیره استفاده کنید، هزینه پک هایتان گران تر میشود اما همانطور که در مقاله اشاره شد، در میدان رقابتی که برندهای مختلف وجود دارند، هر روز برندهای متعدد اضافه میشود.
یک تولید کننده چای، هزینه کردن برای کیفیت کالا + بسته بندی محصولش از الزامات موفقیت در کسب و کارش میداند.
نحوه محاسبه بسته بندی به عواملی همچون: ابعاد، تیراژ، چاپ و خدمات پس از آن و نوع ورق مصرفی بستگی دارد. یعنی مثلا یک جعبه چای با مقوای ایندربرد ۳۰۰ گرم به همراه خدمات پس از چاپ با جعبه ای که با مقوای پشت طوسی به شکل ساده تولید شده باشد، قیمت گرانتری دارد اما فروش اولی به دلیل شکل ظاهری جذاب بسیار بالا خواهد بود.
سود بسته بندی چای چیزی است که تماما به جیب تولیدکنندگان سرازیر میشود زیرا با بسته بندی درست و مناسب موجب فروش بیشتر می شوند و این موضوع برند و نام تجاری خود را در بازارهای داخلی و بین المللی محبوب میکنند.