مقوا ایندربرد یا ivoryboard که به نام دو رو سفید، ایندر برد شناخته شده است منشاء کاغذی دارد و از ضخامت مناسب و محکمی برخوردار است. دو رو سفید بودن یعنی یک سمت سفید براق و صاف یکدست سمت دیگر مقداری خشن و خشک با ظاهری تمیز و هم تراز که باعث شده از این ویژگی در صنعت چاپ و بسته بندی استفادههای زیادی شود. علاوه بر اینها توانایی چاپ پذیری بالایی هم دارد و می تواند نمایش گرافیکی واضح و زیبایی را نشان بدهد. تمامی رنگها را می توان بر روی آن چاپ کرد و کیفیت رنگی مطلوبی دریافت کرد. در مقایسه با مقوا پشت طوسی و گلاسه، ایندربرد مقاومت بیشتری از خود نشان داده است و هم چنین تائید شده از نظر بهداشتی برای بسته بندی مواد غذایی است.
مقوا ایندربرد
این مقوای پر طرفدار دو نوع دارد: ۱. یک طرف براق سمت دیگر کمی زبر و بافتی قابل لمس داشته، رنگ سفید و ضخیم در گرماژ ۱۷۰ تا ۴۰۰ تولید شده اما محبوب ترین و پرکاربرد ترین وزن آنها حدود ۲۱۰ تا ۴۰۰ gsm است از آنها بعنوان ماده اولیه برای ساخت مقوای جعبه بسته بندی در کارخانه کارتن سازی استفاده میکنند. به صورت بسته بندی انحصاری برای جعبه دارو، جعبه دخانیات، جعبه لوازم آرایشی و بهداشتی، جعبه عطر، ظروف فست فود، جعبه کیک شیرینی کلوچه شکلات، جعبه چای، قهوه و غیره از آن بهره میبرند. نوع دوم: کاغذی با یک رو سفید براق و سمت دیگر کمی سخت و رنگ زرد نزدیک به رنگ کاغذ معمولی کرافت گرماژ آن حدود ۲۳۰ تا ۵۰۰ است. این دسته از کاغذهای ایندربرد نیز به دلیل ماهیت چاپ پذیری، منعطف بودن در گرماژ پایین، قابل بازیافت و مقاومت در جعبه سازی ها مورد استفاده قرار میگیرند. از آنها برای تولید جعبه کفش، جعبه خمیر دندان، بسته بندی انواع مواد غذایی، جعبه پودر کیک و غیره استفاده میکنند.
وزن مقوای ایندربرد
مقوا ایندربرد در گرماژ های متفاوتی وجود دارد که میتوان آنها را اینگونه طبقه بندی کرد ۲۱۰-۲۳۰ ، ۲۵۰-۲۷۰-۳۰۰ ، ۳۵۰-۴۰۰. اندازه گیری gsm راهنمایی خوبی برای سنجش کیفیت است که مخفف گرم بر متر مربع می باشد. Gsm هرچه بالاتر برود نشان دهنده ی آن است که وزن مقوا نیز افزایش یافته، به این صورت که مثلاً کاغذ ۳۵۰ گرمی در هریک متر مربع آن به وزن ۳۵۰ گرم مقوای ایندربرد وجود دارد، گرماژ بالای ۳۵۰ بسیار محکم و با ارزش می باشد و برای بسته بندی های خاص و ایمن کاربرد دارد.
مزایای مقوایایندربرد
- کیفیت بالا، سطحی یکدست، تمیز و براق
- ضخامت و استخوانی بودن
- توانایی برش و تا خوردن مناسب
- کارامد برای بسته بندی درجه یک و بهداشتی در مدل های مختلف
- چاپ پذیری بالا و ظاهر گرافیکی زیبا
معایب مقواهای ایندربرد
- وارداتی
- گران قیمت بودن
مشکلات ایندربردی و راه حل
به دلیل حالت مستحکم و استخوانی مقوای ایندربرد در برابر تاخوردگی و شکنندگی استقامت کافی را از خود نشان میدهد اما زمانیکه تحت فشار قرار بگیرد و دفورمه شود به اصطلاح کاملاً می شکند و بافت خود را از دست می دهد هم چنین هنگام شیت یا ورق بودن، بسیار تیز و برنده میباشد. اگر احتیاط لازم به جا آورده نشود ممکن است در زمان جابجایی با برخورد دست به لبه های تیز این مقوا، انگشتان با خراش و بریدگی بافت پوست روبرو شوند.
برای هر دو مشکل راه حلی وجود دارد یک اینکه میتوان با خدمات پس از چاپ مانند روکش سلفون براق یا مات از تا خوردگی و شکنندگی تا حدی پیشگیری کرد. زمانیکه با مقوای ایندربرد تماس دارید از دست کش استفاده کنید تا مانع از هر گونه آسیبی به پوست دست خود شوید. در موارد استفاده از مقوای ایندربرد برای بسته بندی غذا رستورانی یا فست فود و ظروف مقوایی برای سرویس دهی و بیرون بر، بخاطره اینکه از نفوذ روغن موجود در این نوع غذاها به بافت مقوا و حالت خمیری شدن آن جلوگیری کنید بهتر است از روکش سلفونی بر روی بافت لایه های بیرونی و داخلی استفاده شود.
سوالات متداول
بله برای جعبه های ایندربرد منقسم آن هم میتواند گزینه مناسبی باشد عموماً منقسم و جعبه از یک جنس میباشند.
بستگی دارد برای چه کاری با چه گرماژی به این نوع مقوا نیاز داشته باشید، برای جعبه سازی تیراژ بالا رول گزینه ی مناسبی ست.
حداکثر تحمل وزن در جعبه ایندربردی در گرماژ بالا تا ۱ کیلوگرم می باشد.
حرف آخر
یک مقوا بعنوان ترکیب اصلی در تولید جعبه مقوایی می بایست کیفیت و کارآمدی مطلوب را از خود نشان دهد تا محصول و اجناس داخل بسته بندی با ایمنی تضمین شده به هر مکانی ارسال شوند هم چنین بافتی چاپ پذیر داشته باشد که بتواند با طرح های چاپی متنوع نگاه مشتری را به خود خیره کند و با کمترین ضرر بیشترین سود را برای تولیدکنندگان کالا داشته باشد. شما می توانید از طریق تماس و برنامه های پیام رسان با کارخانه کارتن سازی در ارتباط باشید و به صورت آنلاین از طریق آدرس سایت نمونه کارها را مشاهده نمایید.